Christoph Maria Ravesloot

Over Prof. dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot, Directeur Action Research WIAL Nederland

Op zestien jarige leeftijd werd Christoph Maria ontdekt als trainer coach in de topsport. Via verschillende sporten als tafeltennis, wielrennen, volleybal en hockey, belandde hij in de teambuilding en management coaching. Als leidinggevende in verschillende semi overheidsorganisaties verkende hij nieuwe methoden voor zelfsturing, zelforganisatie en teamreflectie. Christoph Maria is dus al vanaf zijn zestiende met coaching bezig.

Hij leerde het organisatievak als architect (opleiding ir. Bouwkunde TU Delft) op bouwplaatsen van innovatie gebouwen en als adviseur duurzame ontwikkeling (opleiding drs. wetenschapsdynamica UvA) voor innovatietrajecten binnen organisaties en tussen organisaties.

Hij promoveerde op onderzoek naar methoden voor het voeren van regie op duurzame ontwikkeling en duurzaam bouwen (promotie Dr. TU/e). Christoph Maria is sinds 2008 parttime lector (research professor of applied science) aan de Hogeschool Rotterdam op het vakgebied Duurzaam Bouwproces met Building Information Modeling.

In 2013 begon Christoph Maria als paardencoach voor teams. Daarna volgde hij de opleiding Action Learning Coach bij Twan Paes. Via verschillende opleidingen ging hij ook individuele managers en ondernemers coachen. Inmiddels is hij gecertificeerd als Effortless Coach en leidt hij in Duitsland nieuwe coaches op. Christoph Maria is gecertificeerd Professional Action learning Team Coach.

Christoph Maria Ravesloot zoekt steeds naar nieuwe methoden en technieken voor coaching en voor verbetering van team prestatie en team coherentie. Hij werkt met principes uit de nieuwe wetenschappen in celbiologie, neuropsychologie, quantum fysica en hartcoherentie. Christoph Maria Ravesloot woont alleen in Reeuwijk, heeft drie studerende kinderen en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met paardrijden, zeilen, hardlopen en blote voeten dansen.

Hij is Directeur Action Research bij WIAL Nederland, begeleidt Team-coaching, Team-trauma-coaching en consultancy trajecten.