Action Learning Inspiratie

Recente artikelen

  WIAL Action Learning Knowledge Base - Video

  De psychologie achter het  bouwen van een high performing team bij Google.

  Met Charles Duhigg

  In a multi-year study within Google on the success of teams, psychological safety came out on top!

  Wat is de invloed van vrienden en vijanden in een team? Of van introverte en extraverte mensen in jouw team?
  Of van mensen die veel meer aan het woord zijn dan andere teamleden?

  Daar krijg je in 2.23 minuten antwoord op met het bekijken van deze introductie van Charles Duhigg.

  Het belang van psychologische veiligheid

  Met Professor Amy Edmonson (Harvard Business School).

  Amy Edmonson geeft duidelijk aan wat NIET met psychologische veiligheid bedoelt wordt. Het gaat NIET om aardig voor elkaar te zijn en happy lozers te worden.

  Waar gaat het dan wel om?

  Daar krijg je in 3.11 minuten antwoord op met het bekijken van deze introductie van Amy Edmonson.

  Probeer eerst te begrijpen en dan begrepen te worden!

  Luisteren en doorvragen zijn vaardigheden die je volgens Covey tot in de perfectie moet beheersen om effectief leiderschap te kunnen tonen!

  Dit is een van de zeven ‘gedragingen’ of eigenschappen, die je volgens Covey zou moeten ontwikkelen om succesvol en gelukkig te zijn, zowel in je privéleven als op je werk.

  Welke dit zijn? Dat krijg je in 3.06 minuten antwoord op met het bekijken van deze introductie over de zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey.

  Groepsgedrag – Is te conditioneren

  In dit onderzoek – wereldwijd gedaan in verschillende culturen en welvaartsniveaus – blijkt dat mensen er graag bij willen horen. Hierdoor zijn mensen niet kritisch op wat er in hun omgeving gebeurt als dit kan leiden tot het verlies hiervan. Dit heeft impact op teamgedrag. Wat gebeurt er in jullie team? Voelen mensen zich gehoord? Halen jullie de wijsheid uit het team?

  Daar krijg je in 5.34 minuten antwoord op met het bekijken van dit experiment in een wachtkamer van een oogheelkkiniek.

  Groepsdruk – Ben ik de enige die dit ziet?

  And yet I go with the group even though I see danger! What would you do? And what do you see in your team?

  Hoe mensen omgaan met hun waarneming als ze in een groep zitten terwijl de rest niet op gevaar reageert?

  Daar krijg je in 6.46 minuten antwoord op met bekijken van dit experiment waar mensen zich aan het voorbereiden zijn op een brainstormsessie en rook de kamer binnen komt en een brandgeur zich verspreid.

  Hersenen veranderen op basis van je gedrag en jouw omgeving

  Professor of clinical neuropsychology Margriet Sitskoorn says that people can adapt their brains to their environment. But that the person or team needs to be able to do this themselves.

  Daar krijg je in 1.31 minuten antwoord op met het bekijken van deze introductie over de relatie tussen hersenen en gedrag van Margriet Sitskoorn.

    Over intellect en wijsheid

  Reg Revans talks in this film about the origins of action learning. Here is the impact of the insight his father gave him as a researcher into the cause of the sinking of the Titanic as a young boy. But also the dialogue with ten Nobel Prize winners including Albert Einstein. They all influenced the emergence and growth of the action learning method.

  Reg Revans zegt dat hij daar gezien heeft dat mensen elkaar proberen te overtuigen van hun gelijk. Dat ‘expert-knowledge’ heel belangrijk is, maar niet voldoende!
  We moeten ons zelf aanleren om totaal andere vragen te stellen om te ontdekken en te leren begrijpen. En daarbij geeft Revans aan: en dat is wat Action Learning is!

  Luister en kijk zelf naar de mini college (6.01 minuten) van Reg Revans over ‘intellect en wijsheid’.

  Action Learning
  door Michael Marquardt

  Michael Marquardt explains in this video what Action Learning is. How action learning is applied. And how it helps organisations and their people in their development.

  Daar krijg je in dit 7.17 minuten durende interview met Michael Marquardt antwoord op.

  Team Performance Loop

  Wat is de Team Performance Loop en op welke manier heeft dit impact op de groei van een team naar een high performing team.

  Daar krijg je in 15.51 minuten tijdens deze mini college van Twan Paes antwoord op.

  WIAL Action Learning Knowledge Base podcast series

  De podcast serie is ontstaan tijdens een gesprek tussen Toon Gerbrands en Twan Paes. Toon had op dat moment net zijn nieuwe boek uitgegeven, waarin hij 52 heilige management huisjes aan de kaak stelt. Toon en Twan waren benieuwd hoe mensen tegen deze heilige management huisjes aankijken. Dat heeft geleid tot vijftig podcasts met mensen uit de praktijk, met een hele diverse achtergrond. En dat heeft tot boeiende en inspirerende verhalen geleid.

  Het doel van WIAL is gelukt als jij als luisteraar ten minste 1 inspiratie per podcast eruit weet te halen. Heel veel luister (en kijkplezier).

  Over boek ‘Alles weleens waar’ met Toon Gerbrands

  Over veranderen,
  met Frank Campman

  Over cultuurverschillen,
  met Rogier ten Kate

  Over controle,
  met Jochem Kentgens