Over WIAL Nederland

WIAL VISIE

Wij geloven dat ambitieuze organisaties nieuwe manieren van denken, zakendoen en samenwerken nodig hebben om hun complexe problemen op te lossen en hun gewenste resultaten te bereiken.

WIAL MISSIE

WIAL coaches verhogen de prestaties van teams door middel van action learning. Ze ondersteunen teams bij het identificeren van doorbraakoplossingen voor echte problemen, terwijl ze de individuele, team- en organisatieontwikkeling versnellen. WIAL’s team coaching leidt tot efficiëntere organisaties, positieve business impact en een lerende cultuur.

WIAL DOEL

WIAL Nederland laat werken veranderen in samenwerken en in plaatsen waar voortdurend wordt geleerd, zodat de teamleden in staat zijn de uitdagingen van vandaag aan te gaan en de kansen van morgen te grijpen door middel van actieleren.

WHY
Improving TEAM Performance

HOW
Door actiegericht leren en verbeteren

WHAT
Een High Performing Action learning Team

Wie zijn wij

Ons team bestaat uit gepassioneerd Action Learning Coaches.
Ieder met hun eigen discipline en achtergrond, maar allen gespecialiseerd in teams laten groeien naar het niveau van een high performing action learning team. Hier ligt hun passie!

Twan Paes, partner wial nederland

Twan Paes

MBA MALC

Frank campman, partner wial nederland

Frank Campman

MBA SALC

Esther Bout , partner wial nederland

Esther Bout

MBA CALC

Ilona Hoving, partner wial nederland

Ilona Hoving

MSc MBA

Bert van Veldhuizen, partner wial nederland

Bert van Veldhuizen

MSc MBA CALC

Deborah Freudenthal, partner wial nederland

Deborah Freudenthal

LLM (Master of Laws) CALC

Pieke Houben, partner wial nederland

Pieke Houben

Drs MBA CALC

Aik Gerrese, partner wial nederland

Aik Gerrese

MSc MBA CALC

Samenwerkingsverband

Dyade

Dyade draagt bij aan de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang

Dat doet Dyade door besturen, directies en medewerkers te ontzorgen, ondersteunen en inspireren. Zo kunnen zij zich richten op hun primaire taken en zichzelf en hun organisatie blijvend ontwikkelen.

Dyade is een van de grootste dienstverleners en marktleider op het gebied van bedrijfsvoering voor onderwijsinstellingen en kinderopvang. Dyade werkt voor schoolbesturen met in totaal zo’n 40 duizend medewerkers. Met een gemiddelde van 10 leerlingen per medewerker op een school, werkt Dyade dus voor de toekomst van 400 duizend kinderen. Daarmee leveren zij, indirect, een maatschappelijk substantiële en relevante bijdrage aan de toekomst van de kinderen van Nederland.

Dyade bestaat sinds 1656 en verzorgt haar dienstverlening anno 2023 met zo’n tweehonderd medewerkers.

 

Krachtenbundeling WIAL
en Dyade Academy

Opleiden zit in het DNA van zowel WIAL (Word Institute for Action Learning) als de Dyade Academy. Beide organisaties zijn al meer dan 15 jaar dé opleiders van ‘onderwijzend en ‘zorg’ Nederland! Met hoogwaardige congressen, opleidingen en leergangen die inspireren, aanzetten tot denken en professionals in onderwijs en zorg, voorzien van praktische handvatten om organisaties verder te brengen. De bijeenkomsten vinden bovendien plaats in onze nieuwe toplocatie centraal in Nederland: het Dyade Visma Onderwijs Experience Center.

WIAL Nederland ondersteunt Dyade om Action Learning onderdeel te maken van haar aanbod en Dyade zet een aantal programma’s van WIAL Nederland in om aan te bieden aan onderwijsinstellingen en kinderopvang. Ook zullen we blijven door ontwikkelen in een gezamenlijk aanbod.

HISTORIE

De grondlegger van action learning is Professor Dr. Reg Revans, de eerste hoogleraar bedrijfskunde in Engeland.

Revans heeft met action learning de impact van de rol van niet-deskundige in het proces van oplossen van problemen een belangrijke plaats gegeven en daarbij onderscheid gemaakt tussen kennis en wijsheid (ervaring).

De eerste publicaties dateren van voor 1945. Sindsdien is er wereldwijd veel geëxperimenteerd, onderzoek gedaan en vele teams en organisaties geholpen met Action Learning.

Reg Revans was op dit vlak de mentor van Prof. Dr. Michael Marquardt, die in 2005 samen met Prof. Dr. Bea Carson en Prof. Dr. Skip Leonard het gedachtegoed van Reg Revans heeft ondergebracht in de stichting WIAL, met als ambitie nog veel meer mensen en organisaties wereldwijd met action learning te kunnen ondersteunen.

Benieuwd naar wat WIAL voor jouw organisatie kan betekenen?