Over WIAL Nederland

WIAL VISIE

Wij geloven dat ambitieuze organisaties nieuwe manieren van denken, zakendoen en samenwerken nodig hebben om hun complexe problemen op te lossen en hun gewenste resultaten te bereiken.

WIAL MISSIE

WIAL coaches verhogen de prestaties van teams door middel van action learning. Ze ondersteunen teams bij het identificeren van doorbraakoplossingen voor echte problemen, terwijl ze de individuele, team- en organisatieontwikkeling versnellen. WIAL’s team coaching leidt tot efficiëntere organisaties, positieve business impact en een lerende cultuur.

WIAL DOEL

WIAL Nederland laat werken veranderen in samenwerken en in plaatsen waar voortdurend wordt geleerd, zodat de teamleden in staat zijn de uitdagingen van vandaag aan te gaan en de kansen van morgen te grijpen door middel van actieleren.

WHY
Improving TEAM Performance

HOW
Door actiegericht leren en verbeteren

WHAT
Een High Performing Action learning Team

Wie zijn wij

Ons team bestaat uit gepassioneerd Action Learning Coaches.
Ieder met hun eigen discipline en achtergrond, maar allen gespecialiseerd in teams laten groeien naar het niveau van een high performing action learning team. Hier ligt hun passie!

Christoph Maria Ravesloot

Dr drs Ir PALC

Christoph Maria is ooit begonnen als architect, is docent Research methodologie voor MBA en DBA studenten geweest, is part time lector BIM aan de Hogeschool Rotterdam, is bestuurder en heeft zich sinds zijn zestiende gespecialiseerd als coach. Eerst in de sport en de laatste twintig jaar op het vlak van action learning coaching, burn-out coaching en effortless coaching en teamontwikkeling.

Hij weet als geen ander het teamgedrag te lezen en op een veilige manier bespreekbaar te maken. In een veilige omgeving leert hij de teamleden niet alleen het probleem te ontdekken en te begrijpen, maar ook elkaar.

Dr.drs.ir. Christoph Maria Ravesloot PALC studeerde in 1990 af in Architectuur en Bouwtechniek aan de TU Delft. Daarna studeerde hij in 1997 af in de Wetenschaps-dynamica aan de Universiteit van Amsterdam. In 2005 promoveerde hij aan de TU Eindhoven als doctor in de technische wetenschappen op een combinatie en integratie van bouwfysica en bestuurskunde. In zijn proefschrift toonde hij aan hoe een organisatiemethode voor hoog complexe en maatschappelijk dynamische problemen wetenschappelijk ontworpen kan worden en in de praktijk getoetst kan worden. 

Binnen WIAL Nederland is Christoph Maria Ravesloot directeur Action Research, programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s en daarnaast is Christoph Maria teamlid van het WIAL global Better World Fund. Maar het meest van tijd en energie haalt Christoph Maria uit het begeleiden van teams als Professional Action Learning Coach.

Twan Paes

MBA MALC

Twan heeft zich als coach eerst ontwikkeld binnen de sportwereld waar hij handbaltrainer op eredivisie niveau is geweest. Van daaruit heeft hij de kans gekregen zich binnen organisaties te ontwikkelen als teamcoach. Eerst op middel managementniveau en gegroeid tot directielid van een zorgverzekeraar. Twan is docent aan diverse Masteropleidingen op het gebied van HRM, persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en verandermanagement.

Twan wordt in Nederland gezien als mister action learning. Wereldwijd is hij een van de tien Master Action Learning Coaches, waarvan er in Europa drie zijn. Hij is opgeleid en begeleid door prof. dr. Michael Marquardt en prof. dr. Bea Carson, met directe roots naar prof. dr. Reg Revans, de grounded father of action learning. Hij heeft talloze teams, afdelingen en hele organisaties in nagenoeg alle sectoren geholpen in de groei naar high performing action learning team en in het creëren van een action learning Community of Practice.  Ook heeft Twan honderden mensen begeleid in het Action Learning programma om coach te worden.

 

In 2002 heeft hij de Action Learning MBA afgerond en draagt al vele jaren de titel MALC (Master Action Learning Coach).

Twan is de bedenker van de Team Performance Loop. Hij is acht jaar board member geweest van WIAL global. Binnen TEAM WIAL NL is Twan directeur Action Learning, programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s en begeleid hij het grootste deel van de week als Master Action Learning coach teams bij opdrachtgevers.

Frank Campman

MBA PALC

Frank is vanuit specialistenrol ooit teamleider geworden en heeft zich doorontwikkeld als manager, directeur en bestuurder. De rode draad in al die jaren is zijn passie voor het ondersteunen en coachen van mensen in hun ontwikkeling en onderlinge communicatie en om teams te laten groeien naar high performing.

Frank wil een bijdrage geven dat mensen zich gehoord voelen, dat de wijsheid uit het team wordt gehaald, dat mensen met meer plezier deelnemen aan een team omdat ze de vaardigheid om dit te doen en te borgen hebben doorontwikkeld en dat dat alles leidt tot een verbeterd en relevanter teamresultaat en organisatiebijdrage. Dat is wat hem drijft!
 

Frank is een action learner in hart en nieren. Niet alleen heeft hij de action learning MBA in 2002 with distinction afgerond, maar hij was ook algemeen directeur van de action learning Business School Nederland en CEO van Action Learning Business School Nederland International. Frank is een gecertificeerd Professional Action Learning Coach en heeft vele teams en organisaties in hun professionele ontwikkeling begeleid. Zowel inhoudelijk als op gedrag en teamproces. En is Frank lid van de Global WIAL board geweest.

 

Binnen WIAL Nederland is Frank algemeen directeur, is hij programma manager van klant Community of Practice programma’s. Daarnaast is Frank Professional Action Learning Coach binnen diverse programma’s en actie-leergangen. 

Rajesh Misca

PhD

Rajesh is eigenaar van Corporate Vocational Institute en is een internationaal door de wol geverfde coach. Een echte action learner en action researcher. Opgegroeid in India en heeft daarnaast in 37 landen op 5 continenten gewoond/gewerkt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Amerika, Roemenië, Duitsland en Nederland. Rajesh is onder meer actief geweest als Learning & Development manager en coach voor individuen en teams.

 

Rajesh heeft een Master HRM, een PhD, is auteur van vijf boeken over coaching en is een veel gevraagd spreker op het onderwerp coaching.

 

Net als Twan en Christoph Maria heeft Rajesh ook een achtergrond in sport. Rajesh gaat helemaal voor High Performance – in Talent Management en sport. Hij heeft een PhD in sport en heeft gewerkt als High Performance Coach met 3 World Cup teams voor Cricket.

Dit alles combineert hij met zijn brede culturele en sector ervaring op het gebied van Talent Management en Learning Development.

 

Binnen WIAL Nederland is Rajesh hoofddocent en productontwikkelaar van de geaccrediteerde action learning programma’s Global Managers Program (GMP), Future Leaders Program (FLP), Coaching Fundamentals Program (CFP), Executive Coaching for Performance (ECP), Emotional Intelligence Coaching Professional (EICP), Super High Impact Feedback Techniques (S.H.I.F.T.) en EDUforLIFE.

Neraida Polanco Lourens

MHRM CALC

Neraida heeft zich bij het Farmaceutisch productiebedrijf Lilly met ruim 40.000 werknemers opgewerkt van Marketeer, District Sales Manager tot en met Senior HR Manager voor de regio Central America, Peru, Ecuador, Dominican Republic, Jamaica, Trinidad, Bahamas, Barbados, Aruba en Curacao.

Met een scherp oog voor gedrag en processen om als mens en als team te groeien in de samenwerking, begrijpt Neraida als geen ander de complexiteit en de impact op psychologische veiligheid van het ecosysteem waarbinnen mensen in organisaties actief zijn en wat dit betekent voor binding en het behalen van resultaten. Als coach heeft ze bij Lilly veel mensen en teams op dit vlak begeleid.

Neraida heeft een Master HRM & Development, Bachelor Sociale Psychiatrie en een Bachelor als verpleegster.

Binnen WIAL Nederland is Neraida als partner en als WIAL Nederland Action Learning Coach in allerlei sectoren en disciplines ondersteunend in de persoonlijk leiderschap ontwikkeling van teamleden en in de groei als team.

Bert van Veldhuizen

MSc MBA CALC

Bert is een echte generalist. Heeft zich binnen de brandweer opgewerkt tot officier en daar veel ervaring opgedaan in het werken met teams. Daarnaast is hij betrokken geweest bij het opleiden, trainen en coachen van teams. Na zijn periode bij de brandweer is Bert aan de slag gegaan als businesscoach. Bert schakelt makkelijk tussen de verschillende lagen in organisaties.

Bert is analytisch erg sterk en weet snel overzicht te creëren, hij bereikt dit door het stellen van de juiste vragen. Hierdoor worden teams uitgedaagd om met een bredere scope te kijken naar uitdagingen en ontwikkelingen.

Na de mts-werktuigbouwkunde heeft Bert later in deeltijd zijn Bachelor Hoger Management, MBA en Master Managementwetenschappen (MSc) behaald. Hierbij stond altijd de ontwikkeling van teams centraal. Zijn Master heeft hij afgerond met een onderzoek naar teamflow.

Binnen WIAL Nederland is Bert als partner en als WIAL Nederland Action Learning Coach in allerlei sectoren en disciplines ondersteunend in de persoonlijk leiderschap ontwikkeling van teamleden en in de groei als team.

Samenwerkingsverbanden WIAL Nederland

Dyade

Dyade draagt bij aan de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang.

Dat doet Dyade door besturen, directies en medewerkers te ontzorgen, ondersteunen en inspireren. Zo kunnen zij zich richten op hun primaire taken en zichzelf en hun organisatie blijvend ontwikkelen.

Dyade is een van de grootste dienstverleners en marktleider op het gebied van bedrijfsvoering voor onderwijsinstellingen en kinderopvang. Dyade werkt voor schoolbesturen met in totaal zo’n 40 duizend medewerkers. Met een gemiddelde van 10 leerlingen per medewerker op een school, werkt Dyade dus voor de toekomst van 400 duizend kinderen. Daarmee leveren zij, indirect, een maatschappelijk substantiële en relevante bijdrage aan de toekomst van de kinderen van Nederland.

Dyade bestaat sinds 1656 en verzorgt haar dienstverlening anno 2023 met zo’n tweehonderd medewerkers.

Krachtenbundeling WIAL en Dyade Academy

Opleiden zit in het DNA van zowel WIAL (Word Institute for Action Learning) als de Dyade Academy. Beide organisaties zijn al meer dan 15 jaar dé opleiders van ‘onderwijzend en ‘zorg’ Nederland! Met hoogwaardige congressen, opleidingen en leergangen die inspireren, aanzetten tot denken en professionals in onderwijs en zorg, voorzien van praktische handvatten om organisaties verder te brengen. De bijeenkomsten vinden bovendien plaats in onze nieuwe toplocatie centraal in Nederland: het Dyade Visma Onderwijs Experience Center.

WIAL Nederland ondersteunt Dyade om Action Learning onderdeel te maken van haar aanbod en Dyade zet een aantal programma’s van WIAL Nederland in om aan te bieden aan onderwijsinstellingen en kinderopvang. Ook zullen we blijven door ontwikkelen in een gezamenlijk aanbod.

logo bedrijf rajesh

Corporate Vocational Institute en WIAL Nederland hebben een exclusieve samenwerking op het gebied van de volgende geaccrediteerde action learning programma’s Global Managers Program (GMP), Future Leaders Program (FLP), Coaching Fundamentals Program (CFP), Executive Coaching for Performance (ECP), Emotional Intelligence Coaching Professional (EICP), Super High Impact Feedback Techniques (S.H.I.F.T.) en EDUforLIFE.

Rajesh Misca is de eigenaar/ontwikkelaar van deze programma’s en WIAL Nederland heeft het exclusieve recht deze programma’s in Nederland en Duitsland aan te bieden en te leveren.

De programma’s zijn geaccrediteerd en sommige hebben een dual of triple acreditatie bij een of meer van de volgende instellingen:

ILM
CPD-Logo
cmi-logo

HISTORIE

De grondlegger van action learning is Professor Dr. Reg Revans, de eerste hoogleraar bedrijfskunde in Engeland.

Revans heeft met action learning de impact van de rol van niet-deskundige in het proces van oplossen van problemen een belangrijke plaats gegeven en daarbij onderscheid gemaakt tussen kennis en wijsheid (ervaring).

De eerste publicaties dateren van voor 1945. Sindsdien is er wereldwijd veel geëxperimenteerd, onderzoek gedaan en vele teams en organisaties geholpen met Action Learning.

Reg Revans was op dit vlak de mentor van Prof. Dr. Michael Marquardt, die in 2005 samen met Prof. Dr. Bea Carson en Prof. Dr. Skip Leonard het gedachtegoed van Reg Revans heeft ondergebracht in de stichting WIAL, met als ambitie nog veel meer mensen en organisaties wereldwijd met action learning te kunnen ondersteunen.

Benieuwd naar wat WIAL voor jouw organisatie kan betekenen?