Twan Paes WIAL Nederland Directeur Action Learning

Over Twan Paes MBA MALC, Directeur Action Learning bij WIAL Nederland

Al ruim 40 jaar is Teamcoaching de rode draad in het leven van Twan. Eerst in de (handbal) sport en later in het onderwijs en het bedrijfsleven. Vrijwel altijd begon hij in de praktijk en volgde achteraf theoretische opleidingen, Action Learning pur sang dus. Tijdens de MBA-opleiding werd hij geraakt door bedrijfskundige modellen en de diepgang achter Action Learning.

Eind 2019 heeft hij de Teamperformanceloop ontwikkeld, de methodiek die de WIAL gebruikt om het leren en presteren in teams te optimaliseren. Twan zoekt continue samen met het team naar wat speelt in de zogenaamde boven- en onderstroom. Zijn voorkeur om te beginnen in de onderstroom onderstreept hij met zijn motto:

“Als de onderstroom energie geeft dan scheelt dat een hoop gedoe in de bovenstroom”

Naast Directeur Action Learning van de WIAL NL is Twan lid van de board van de WIAL en daar verantwoordelijk voor de certificering en ontwikkeling van alle Affiliates wereldwijd. Hij is de enige Master Action Learning coach in Nederland. Hij is een veelgevraagd spreker, workshopleider, teamcoach, docent en leidt jaarlijks coaches op tot gecertificeerd action learning coach.

Het hogere doel van Twan is om teams optimaal samen ambities te laten realiseren en van en met elkaar te blijven leren.  Zijn visie is dat de wereld te complex is geworden om dit met louter parate kennis en stappenplannen teweeg te brengen.

Door ervaring als manager en coach op vrijwel alle niveaus laat Twan zien dat coaching een ervaringsvak is en Action Learning een uitstekende filosofie hiervoor is.

Binnen WIAL Nederland is Twan verantwoordelijk voor het Action Learning programma en begeleidt hij Team-Coaching en Consultancy trajecten.