Ontdek hieronder de Action Learning events

We bevinden ons in een georganiseerd systeem waarin onderzoek aantoont dat werken in teams leidt tot een gemiddeld rendementsverlies van 25% en naarmate teams groter worden dit zelfs kan oplopen tot 75% rendementsverlies.

Onderzoek toont verder aan dat:

  • 80% van de teams niet voldoet aan de verwachtingen;
  • 3 tot 5% van de teamleden 20 tot 25% van het werk verrichten;
  • En 66% van de teams het niet lukt om betere ideeën te verzinnen en betere besluiten te nemen dan het beste teamlid alleen zou kunnen doen.

Dit zijn schrikbarende cijfers, die een ander perspectief laten zien van bijvoorbeeld de kwaliteit van samenwerking, innovatie en stress.

 

Hoe is dit te doorbreken? Want er zijn ook teams die wel een grotere opbrengst hebben dan de som der delen. Wat maakt het verschil? 

Wat hebben we geleerd van het verleden en wat kunnen we leren van de toekomst? Welke kansen ontstaan er en hoe ga je deze benutten? Welk leiderschap vraagt dit eigenlijk, van formele én informele leiders of zit de oplossing in teamleiderschap? Hoe belangrijk is nieuwsgierigheid en ontdekken qua team competentie? …

Als partner in ActieLeren neemt WIAL Nederland, onderdeel van de WIAL Global familie, je mee in deze verandering en geven wij je “een andere kijk op leren en samenwerken”. We gaan in gesprek met verschillende specialisten en ervaringsdeskundigen op zoek naar nieuwe inzichten en oplossingsrichtingen.

Congres Teaming

Hans van der Loo en Twan Paes nemen de deelnemers mee in de wereld van Action Learning Teaming. Denk hierbij aan: Wat is Teaming? En hoe gebruik je Teaming in jouw voordeel?  In de middag gaan we in kleine groepjes aan het werk met Teaming  vraagstukken.

Voor wie is dit congres:
Voor iedereen die een van de opleidingen Action Learning Foundations of Certified Action Learning Coach hebben gedaan of meerdere dagdelen Action Learning met hun team hebben gevolgd.

Spreker: Hans van der Loo (auteur van onder meer de boeken Teaming, Giftig gedoe en Psychologische veiligheid.
Datum: woensdag 27 maart 2024
Tijdstip: 09.00 – 17.00 uur
Locatie: Perkinsbaan 11
3439 ND Nieuwegein

Meld je aan voor dit congres

Webinar ‘Het effect van de Team Performance Loop op het resultaat van jouw team’

Twan Paes neemt jou mee in de dynamiek van de zes elementen – doel, binding, veiligheid, aanspreken, vragen stellen en reflectie. Waarom is het belangrijk dat jij en jouw mede teamleden deze dynamiek beheersen en wat levert het beheersen hiervan op voor jouw team en jullie organisatie?

Spreker: Twan Paes MBA MALC,
de bedenker van de Team Performance Loop
Datum: dinsdag 11 juni 2024
Tijdstip: 12.15 tot 13.15 uur

Meld je aan voor dit webinar en ontvang de inloggevens

Webinar: Oordeelloos vragen stellen

Mensen willen gehoord en gezien worden. Dan gaat de collega steeds meer slimheid toevoegen aan de collectieve wijsheid. Samen komt het team tot nieuwe inzichten en gaat het team verbeteren en innoveren.

En juist hier zit de kracht van de juiste vragen stellen! Een goede vraag zorgt voor verbinding en de groei van psychologische veiligheid. Een slechte vraag kan het tegenovergestelde realiseren!

Frank Campman neemt jou mee in de wereld van de boven- en onderstroom, Humble inquiry en de kracht van vragen stellen. Ontdek hoe jij met het stellen van vragen meer weet te bereiken!

Spreker: Frank Campman MBA SALC
Datum: 20 juni 2024
Tijdstip: 12.15 tot 13.15 uur

Meld je aan voor dit webinar en ontvang de inloggevens

Webinar: Netcentrisch werken

Actueel gedeeld beeld is essentieel in tijden van crises tussen afdelingen en stakeholders bij oordeelsvorming en besluitvorming.

Wat kunnen organisaties hiervan leren?

Bert van Veldhuizen deelt graag zijn ervaring op het gebied van Netcentrisch werken als Officier bij de Brandweer en bij de GGD met jou. Een manier van denken en doen die in alle organisaties van toegevoegde waarde is om te zorgen dat inzicht en snelle goede besluiten genomen kunnen worden aan de hand van de juiste beeldvorming en meningsvorming.

Wat is Netcentrisch werken?
Hoe wordt voorkomen dat bureaucratie leidend is in informatie voorziening?
Hoe organiseer je een actueel gedeeld beeld?
Voor wie is Netcentrisch werken van toegevoegde waarde?

Spreker: Bert van Veldhuizen MSc MBA CALC
Datum: 27 juni 2024
Tijdstip: 12.15 tot 13.15 uur

Meld je aan voor dit webinar en ontvang de inloggevens