Reg Revans over ontstaan action Learning

Prof. Dr. Reg Revans

De grondlegger van action learning is Professor Dr. Reg Revans, de eerste hoogleraar bedrijfskunde in Engeland.

Revans heeft met action learning de impact van de rol van niet-deskundige in het proces van oplossen van problemen een belangrijke plaats gegeven en daarbij onderscheid gemaakt tussen kennis en wijsheid (ervaring).

De eerste publicaties dateren van voor 1945. Sindsdien is er wereldwijd veel geëxperimenteerd, onderzoek gedaan en vele teams en organisaties geholpen met Action Learning.

Reg Revans was op dit vlak de mentor van Prof. Dr. Michael Marquardt, die in 2005 samen met Prof. Dr. Bea Carson en Prof. Dr. Skip Leonard het gedachtegoed van Reg Revans heeft ondergebracht in de stichting WIAL, met als ambitie nog veel meer mensen en organisaties wereldwijd met action learning te kunnen ondersteunen.

De visie, missie en doel van WIAL ziet er als volgt uit:

WIAL VISIE
Wij geloven dat ambitieuze organisaties nieuwe manieren van denken, zakendoen en samenwerken nodig hebben om hun complexe problemen op te lossen en hun gewenste resultaten te bereiken.

WIAL MISSIE
WIAL coaches verhogen de prestaties van teams door middel van action learning. Ze ondersteunen teams bij het identificeren van doorbraakoplossingen voor echte problemen, terwijl ze de individuele, team- en organisatieontwikkeling versnellen. WIAL’s team coaching leidt tot efficiëntere organisaties, positieve business impact en een lerende cultuur.

WIAL DOEL
Wij veranderen ambitieuze organisaties in plaatsen waar voortdurend wordt geleerd, zodat zij in staat zijn de uitdagingen van vandaag aan te gaan en de kansen van morgen te grijpen door de bevordering en de praktijk van het actieleren.

Dit betekent dat WIAL staat voor:

WHY
Improving TEAM Performance

HOW
Door actiegericht leren en verbeteren

WHAT
met als resultaat een High Performing Action learning Team

Franchise organisatie

WIAL voert dit uit door middel van een wereldwijde franchise organisatie met overkoepelend een Dagelijks bestuur, Raad van Toezicht, Raad van Advies en op landelijk niveau een franchisenemer met action learning coaches. In de andere tab bladen geven wij inzicht in de bestuurlijke kant van de organisatie.

WIAL Better World Fund

Naast de commerciële franchise organisatie waarin we organisaties tegen betaling ondersteunen in hun groei naar high performing team en in de individuele ontwikkeling van teamleden, heeft WIAL sinds 2015 het WIAL Better World Fund om gesubsidieerde Action Learning-diensten te bieden aan gemeenschapsorganisaties en individuen over de hele wereld die werken aan het verbeteren van gemeenschappen en leven wereldwijd. Voor meer informatie lees hier verder .

Dr. Drs. Ir. Christoph Maria Ravesloot PALC         Twan Paes MBA MALC      Frank Campman MBA PALC

Achtergrond

Christoph Maria, Twan en Frank zijn elk naast hun rol als bestuurder gepassioneerd Action Learning Coach.
Ieder met hun eigen discipline en achtergrond, maar alle drie gespecialiseerd in teams laten groeien naar het niveau van een high performing action learning team. Hier ligt hun passie en daar wordt dan ook graag 80% van hun tijd aan besteed.

Christoph Maria is ooit begonnen als architect, is docent Research methodologie voor MBA en DBA studenten geweest, is part time lector BIM en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als coach. In de sport, in persoonlijke trauma situaties en in teamontwikkeling. Binnen TEAM WIAL NL is Christoph Maria naast zijn rol als Action learning Coach ook directeur Action Research en programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s. Christoph Maria is bereikbaar op 0616910660 en via [email protected].

Twan heeft zich, net als Christoph Maria, als coach eerst ontwikkeld binnen de sportwereld waar hij handbaltrainer op eredivisie niveau is geweest. Van daaruit heeft hij de kans gekregen zich binnen organisaties te ontwikkelen als teamcoach. Eerst op middel management niveau en gegroeid tot directielid  van een zorgverzekeraar. Als docent aan diverse MBA opleidingen heeft hij vele executive studenten in hun bedrijfskundige en vaardigheden kant mogen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen TEAM WIAL NL is Twan naast zijn rol als Action learning Coach ook directeur Action Learning en programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s. Daarnaast heeft Twan binnen de stichting WIAL Global al jaren een Raad van Bestuursfunctie. Twan is bereikbaar op 0629495122 en via [email protected].

Frank heeft een andere ontdekkingsreis als Christoph Maria en Twan gemaakt. Vanuit een specialistenrol is Frank ooit teamleider geworden en heeft zich doorontwikkeld als manager, directeur en bestuurder. Zowel nationaal als internationaal, in loondienst en als interimmer. De rode draad in al die jaren is zijn passie voor het ondersteunen en coachen van mensen in hun ontwikkeling en om teams te laten groeien naar high performing, maar altijd met een drive dat het team optimaal bijdraagt aan het organisatiedoel. Binnen TEAM WIAL NL is Frank naast zijn rol als Action learning Coach ook Algemeen directeur en programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s. Frank is bereikbaar op 0615857787 en via [email protected].

Naast Christoph Maria, Twan en Frank zijn er vele action learning coaches voor WIAL Nederland actief in de begeleiding van teams.
WIAL Nederland is franchisenemer van Stichting WIAL (Global).

Achtergrond van de bestuursleden

Dr. Peter Cauwelier MALC – President WIAL Global

Peter Cauwelier is de eerste in Thailand gevestigde WIAL-gecertificeerde actieleercoach en runt WIALThailand sinds 2013. De missie van WIAL-Thailand is het promoten van de Action Learning methodologie door middel van ontdekkingssessies, trainingen en certificeringsprogramma’s, en het ontwikkelen van een netwerk van gecertificeerde Action Learning coaches in Thailand. Peter bereikte het niveau van Master Action Learning Coach in 2017 en heeft Action Learning training en coaching gegeven bij organisaties in Thailand, de Filippijnen, India, Vietnam en Singapore, evenals openbare workshops, zowel in het Engels als in het Thais. Peter is sinds 2014 lid van de raad van bestuur van het World Institute for Action Learning.

Peter helpt teams om samen te leren, te groeien en te innoveren en eigenaar te worden van hun eigen en de toekomst van hun bedrijf. Zijn TEAM.AS. ONE-aanpak is gebaseerd op het niveau van psychologische veiligheid van het team. Deze aanpak neemt het team, met zijn capaciteiten en cultuur, als uitgangspunt voor verandering. Het team werkt samen om oplossingen te vinden voor urgente organisatorische problemen en onderzoekt hoe je als team effectiever kunt zijn. De samenwerkingssfeer versnelt de psychologische veiligheid van het team. Het toepassen van dit leren buiten het team legt de basis voor blijvend succes.

Peter heeft gewerkt met teams bij Bangkok Airways, BG Group, Charn Issara, Decathlon, Dextra Asia, Nestlé, Mane, Mazars, Mane, Michelin, Sri Panwa, Takeda Pharmaceuticals, TATA Motors, Thairung, Thomson Reuters, Tipco, Total, Yum! en Zodiac Aircatering Equipment.

Peter is gepromoveerd in kennis- en innovatiemanagement aan de Universiteit van Bangkok.

Dr. Mary Volz Pauw – Directeur Certificering

Meer dan 20 jaar diende Mary als katalysator voor organisatorische verandering, trainer, coach en strategisch leider in de federale overheid. Ze heeft een bewezen staat van dienst in het leiden van het goede voorbeeld, het ontwikkelen en bouwen van goed presterende teams en het mogelijk maken van verandering onder interne en externe belanghebbenden om grote strategische initiatieven en visies voor het hele agentschap te actualiseren. Ze beschikt over een unieke mix van vaardigheden en onderwijs die nodig zijn om anderen te leiden en te ontwikkelen in innovatieve praktijken voor de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen, organisatieverandering van successieplanning en leren door middel van teamwork en hoge prestaties. Ze is een transformationele leider met een sterk verlangen om het verschil te maken en heeft het grootste respect voor teams, leren, diversiteit van denken, samenwerking, creativiteit en verantwoordelijkheid.
Mary formuleerde haar leiderschapspraktijken op basis van eerder onderzoek, waaronder actieleren, organisatieleren, leiderschap, teams en
waarden.
Proefschrift: Values and Cohesiveness: A Case Study of a Federal Team. En schreef ze samen met Drs. Michael Marquardt en Bea Carson een professioneel tijdschriftartikel, Action Learning and Leadership Development gepubliceerd door Sage in Advances in Developing Human Resources (2016).
Mary is doctor in de menselijke en organisatorische leerkunde aan de George Washington University en is een door het World Institute for Action Learning (WIAL) gecertificeerde Senior Action Learning Coach (SALC). Mary is ook voorzitter van MVP Consultants.

Shanon Banks MALC

Shannon Banks was de eerste WIAL-gecertificeerde coach die in het Verenigd Koninkrijk is gecertificeerd en is al meer dan tien jaar een voorstander van actieleren. Ze is Master Action Learning Coach en gebruikt Action Learning vaak om haar klanten te ondersteunen bij het creëren van duurzame culturele verandering. Ze is co-auteur van de derde editie van Optimizing the Power of Action Learning: Real-Time Strategies for Developing Leaders, Building Teams, and Transforming Organizations, gepubliceerd in het voorjaar van 2018. Shannon is sinds 2015 wial-bestuurslid en is momenteel vicepresident en voorzitter van de commissie fondsenwerving, beurzen en beurzen van het instituut.

Naast haar werk bij WIAL is Shannon Managing Director van Be Leadership, een leiderschapsbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van sociale leiders voor een grotere zakelijke impact. Shannon’s werk is een ervaren coach, facilitator en consultant en helpt bedrijven leiders te ontwikkelen die de echte waarde van sociale impact begrijpen en de vaardigheden hebben die nodig zijn om te gedijen in een moderne werkomgeving. Shannon was finalist in de Best Business Women Awards 2017.

Voordat shannon Be Leadership opsyn vormde, werkte ze 17 jaar bij Microsoft in verschillende leiderschapsrollen in het bedrijf en hr, met verantwoordelijkheden voor het managen van wereldwijd gedistribueerde, multifunctionele teams. Onlangs was ze Talent Management Director voor West-Europa. Ze was Microsofts wereldwijde thought leader voor Action Learning en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Front Lines, een bekroonde ervaring die leren rechtstreeks koppelt aan zakelijke impact door samen te werken met partners in de ontwikkelingslanden. Ze heeft een executive coaching certificering behaald bij het NeuroLeadership Institute en is geaccrediteerd als ACC bij de International Coach Federation. Shannon is ook gecertificeerd en ervaren in tal van methoden en tools die ontwikkeling ondersteunen, waaronder Hogan Assessments, Lumina Spark, MRG Personal Directions, Open Space, World Café, FIRO-B en MBTI®.

Shannon is een langzame maar volhardende hardloper, een fervent lezer en moeder van een 13-jarige dochter Madeline. Ze houdt van koken, moestuinieren en Xbox-games spelen en woont met haar familie buiten Londen, in een huis in Chertsey, gebouwd in 1725. Ze is actief in haar lokale gemeenschap en vrijwilligerswerk bij de Runnymede Voedselbank.

Dr. Sudeep Mohandas

Dr. Sudeep Mohandas vroege carrièreontwikkeling stelde hem bloot aan de werkomgeving van de overheid, het bedrijfsleven en de non-profitsector. Hij was de eerste oprichter van de Malaysian AIDS Foundation (MAF) en is sinds 1993 betrokken bij Pure Life Society.

In zijn carrière van meer dan 28 jaar had Sudeep het geluk dat hij WWF Malaysia 13 jaar heeft gediend. In die tijd was hij verantwoordelijk voor de strategische planning van mondiale vraagstukken in Afrika en Azië. In 2014 richtte Sudeep zijn bedrijf I First International op, een Non-profit Management Consultancy met als missie het bestuur en management van non-profitorganisaties te professionaliseren. Sindsdien heeft zijn bedrijf non-profitorganisaties kunnen bedienen in Maleisië, Europa, Afrika en Azië.

Enkele van Sudeep’s opmerkelijke prestaties tijdens zijn carrière waren het winnen van de National HR Award voor beste HR-werkgever in 2002, en redacteur zijn van een boek over Careers in Conservation, evenals een auteur van twee boeken What Influences the Generation Y om lid te worden van een Non-profitorganisatie? en Non-profit management: Trials and Tribulations en was de eerste initiatiefnemer van de oprichting van de Maleisische AIDS Foundation.

Sudeep’s bachelor was in Biotechnologie van Imperial College, maar later stapte hij over naar Management en volgde een Masters in Human Resource aan hawaii Pacific University, USA. In 2014 promoveerde hij in Human Resources. Hij is gecertificeerd om les te geven en te trainen in Strategisch Management en Governance Leadership van Harvard University. Hij heeft een Teacher Training License en is een Certified Trainer in Maleisië en een InternationalLy Certified Professional Facilitator (IAF).

Hij is momenteel vicepresident en international board member van het World Institute of Action Learning (WIAL) en is strategisch adviseur van een sociale onderneming, SASTRA Education in Maleisië. Hij is adviseur van een industriepanel aan een lokale particuliere universiteit in Maleisië en is adjunct-hoogleraar aan de International University of European Studies, Nederland. Hij heeft veel artikelen geschreven over non-profit managementvraagstukken en gezocht als adviseur voor zijn technische expertise op het gebied van Bestuurs- en Managementvraagstukken binnen de Non-profitorganisaties.

Rogier ten Kate MBA

Oorspronkelijk uit Nederland, momenteel woonachtig in Canada. Hij is een dynamische people en Organisatieontwikkelingscoach. Met meer dan 20 jaar werkervaring heeft hij diverse Internationale Marketing, Sales en Business Development rollen vervuld. Momenteel werkt hij als professor aan durham College in de School of Business, hij heeft dit jaar ook WIAL Canada gestart.

Hij is een enthousiaste en actieve trainer en workshop coach. Hij is bekend met de Action Learning methodiek, die perfect aansluit bij zijn huidige Organisatie- en mensontwikkelingswerk. Zijn workshops stellen mensen en organisaties in staat om creatiever en innovatiever te worden. Ze ondersteunen en initiëren ook actieve probleemoplossing.

Hij voltooide zijn BA in Internationale marketing aan de Northwood University in Texas en zijn MBA in International Business Management aan Bradford University in het Verenigd Koninkrijk.

Phoon Kok Hwa

Phoon Kok Hwa is de eerste Professional Action Learning Coach, buiten de VS, met het World Institute for Action Learning (WIAL). In 2015 ontving hij de WIAL International Coach Excellence Award en in 2018 kreeg zijn klant ook de WIAL Best Application Award.

Gedreven door zijn hogere doel om het beste potentieel in anderen naar voren te brengen, draagt hij de hoed van een trainer, coach en facilitator bij het werken met organisaties in de afgelopen 18 jaar. Kok Hwa heeft Action Learning-teams getraind en geconeerd in veel organisaties in zowel de publieke als de private sector in een breed scala aan industrieën om hen te helpen complexe en strategische zakelijke uitdagingen op te lossen, terwijl tegelijkertijd het individu, het team en de organisatie worden ontwikkeld. Hij heeft geleid en deelgenomen aan Action Learning Programs in Singapore en in de regio Azië-Pacific. Hij heeft Action Learning-programma’s uitgevoerd om Microsoft-talent- en leiderschapsontwikkelingsprogramma’s te ondersteunen voor MBA-medewerkers, High Potentials en Senior Leaders in zowel Singapore als greater China Region.

Kok Hwa heeft organisaties opgeleid in landen als Singapore, China, Taiwan en Thailand. Organisaties die hij heeft opgeleid of gecodeerd zijn onder andere Singapore Institute of Management (SIM), Central Provident Fund Board (CPFB), Cambridge Associates, Dimension Data, Schneider Electric, Thermo Fisher Scientific, AbbVie, Rohde &Schwarz, Ministry of Health Holdings (MOHH), Attorney General’s Chambers, Singapore Police Force, JTB Corporation, enz.

Kok Hwa is ook gecertificeerd consultant voor de Big Five Personality Profiling Tool op de werkplek.

Ruby M. Brown PhD

Ruby is de Chief Executive Officer (CEO) van het Management Institute for National Development (MIND), het management-, leiderschaps- en organisatieontwikkelingsinstituut van de overheid van Jamaica.

Sinds ze in september 1997 bij het MIND-team kwam, heeft Ruby verschillende strategische leiderschapsfuncties bekleed, waaronder die van Director of Learning, Director of Human Resource Management and Communications, wat leidde tot haar huidige rol als Chief Executive Officer (CEO), een functie die ze sinds 2005 bekleedt. De autoriteit en invloed van haar kantoor als CEO van MIND, heeft haar ertoe gebracht om de belangen van de publieke sector en aanverwante stakeholdergroepen lokaal, regionaal en internationaal te dienen en te bevorderen – via lidmaatschap van verschillende lokale en regionale besturen, professionele netwerken / verenigingen en als presentator van werken van beurs en beroepspraktijk op een dynamisch scala aan conferenties, workshops en andere speciale forums. Ruby schreef het boek Professional Hurt, The Untold Stories en schreef en presenteerde over dit fenomeen.

Ruby’s management- en leiderschapsontwikkeling is aangescherpt door meer dan dertig jaar werken met organisaties uit de private en publieke sector. Ruby is gecertificeerd als docent en associate van het Canadian Institute of Bankers en heeft een BSc. Degree in Management Studies and Psychology van de University of the West Indies, Mona Campus, een M.Sc. graad in Training and Human Resource Management van de Universiteit van Leicester, Verenigd Koninkrijk, en een PhD. in Leadership and Change aan de Antioch University, VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA.

Ruby zet zich in voor het verhogen en versterken van de waarde van human resources en het opbouwen van de personele capaciteit van de publieke sector, in het streven naar goed bestuur voor de ontwikkeling van Caribische samenlevingen en naties.

Isa Jamaluddin SALC

Isa, woonachtig in Singapore, maakte in 2009 kennis met Action Learning en werd in 2014 Senior Action Learning Coach (SALC). Sindsdien heeft hij de WIAL-filialen in Cambodja, Indonesië en Myanmar opgericht en ondersteunt hij deze, terwijl hij als directeur bij WIAL Maleisië fungeert. Zijn betrokkenheid omvat de certificeringsprogramma’s en de Community of Practice-evenementen in deze landen. Zijn geloof en passie in het ontwikkelen van mensen heeft hem ertoe gebracht om Action Learning-trainingen en coaching te geven met organisaties in Singapore, Thailand, Indonesië, Cambodja, China, Vietnam, Maleisië, de Filippijnen, evenals openbare workshops, zowel in het Engels, Maleis en Bahasa Indonesia.

Naast zijn werk bij WIAL is Isa Managing Director van Compas Management Consulting, een erkende trainingsorganisatie bij de singaporese overheid met kantoren in Singapore, Maleisië en Indonesië die zich richt op het ontwikkelen van leiders voor meer zakelijke en sociale impact. Isa’s werk, een gecertificeerde coach, facilitator en consultant, helpt bedrijven leiders te ontwikkelen door middel van een ontwikkelingsprogramma waarbij de reis van elke leider wordt gemeten en gevolgd tijdens hun ontwikkelingsperiode. Hij is momenteel vicepresident van de International Association of Facilitators, Singapore Chapter.

Isa heeft een executive coaching certificering behaald bij het NeuroLeadership Institute en volgt zijn PCC bij de International Coach Federation. Hij is een Certified Professional Facilitator bij international association of facilitators en een Performance Management Consultant bij Institute of Management Consulting. Hij is ook associate adult educator aan de Singapore University for Social Studies. Hij is gecertificeerd en ervaren in tal van methoden en tools die ontwikkeling ondersteunen, waaronder Harrison Assessments, Enneagram, DISC, ABA Assessment, NLP, TetraMap en MBTI. Isa heeft een Master in Business Administration van de University of Western Australia.

Voordat hij Compas Management Consulting in 2005 opsmachtte, diende Isa 22 jaar bij de Singapore Armed Forces als officier in opdracht, waarbij verantwoordelijkheden van operaties en training zijn primaire rollen waren. Tijdens deze periode diende hij als hoofd van training en ontwikkeling van een leiderschapsschool voor officieren en een overzeese trainingsbasis en als het Aid De Camp aan de president van Singapore.

Isa’s passie en geloof in het potentieel van de jongeren houdt hem betrokken bij de wereld van zijn 2 jongens en 3 meisjes. Via hen blijft hij verbonden met de huidige realiteit over generaties heen. Als sportieve man houdt hij zichzelf op de hoogte van sporten als cricket, rugby en voetbal en schopt hij nog steeds regelmatig rond.

Mies de Koning MSc SALC

Mies leidt Organisatieontwikkeling en Leren bij The Rockefeller Foundation in New York City. Daarnaast coacht Mies (management)teams in verschillende sectoren om strategische hiaten te dichten, slechte problemen op te lossen of interpersoonlijke conflicten op te lossen. Hij heeft 20 jaar ervaring in Sociale Innovatie en Groeps-/Organisatieontwikkeling. Complexe vraagstukken worden aangepakt met eenvoudige en krachtige coaching die direct de kwaliteit van communicatie en “verantwoorde autonomie” in de groep verbetert.

Geïntrigeerd door groepsdynamiek en sociale psychologie begon Mies zijn carrière met het beoefenen van ervaringsgerichte, creatieve, systemische, cognitieve gedrags- en oplossingsgerichte groepstherapie voor jongeren en hun gezinnen in de geestelijke gezondheidszorg. Voortbouwend op deze vroege carrière-ervaring verplaatste hij zijn werk naar de academische wereld en geavanceerde verandermanagement, na het behalen van masters in Change Management en in Social and Community Studies.

Mies leidde faculteit, onderzoek en curriculum voor het Social Work- Change Leadership Program van Avans University, achtereenvolgens de nummer één Hogeschool van Nederland. Hij doceerde Group Dynamics and Change management, bouwde organisatienetwerken voor kenniscreatie en sociale innovatie met publieke en private partnerorganisaties. Na zijn verhuizing naar de VS in 2015 leidde Mies Talent Development bij The New York Public Library.

Mies is een bekroonde teamcoach (Global Coaching Excellence Award- World Institute for Action Learning, 2018),facilitator en TedX-spreker en heeft gewerkt aan team- en leiderschapsontwikkeling in business, non-profit, academia en gezondheidszorg. Zijn cliënten omvatten enkele van de beste culturele en filantropische instellingen van New York, Amerikaanse / Europese overheidsorganisaties en wereldwijde advocatenkantoren.

Kathryn Jeacock MSc CALC

Kathryn is Chief People Officer bij Satellite Applications Catapult en werkt samen met de leiding van de organisatie om ‘te innoveren voor een betere wereld die wordt versterkt door satellieten’. Afgelopen 2019 won Satellite Applications Catapult wial’s ‘Best Application Award’ voor het gebruik van Action Learning voor leiderschapsontwikkeling, technische probleemoplossing en executive strategische zakelijke uitdagingen. In haar rol werkt Kathryn samen met het Executive Management Team om het bedrijf op te schalen en te laten groeien, waarbij ze kijkt naar de toekomst van werk, ontwikkeling, cultuur, diversiteit en inclusie. Kathryn is ook de oprichter van DBKT Coaching die samenwerkt met Leiders en Teams om te gedijen in de veranderende wereld van het werk, zodat organisaties hun doel kunnen bereiken en zo geweldige resultaten kunnen leveren.

Kathryn heeft meer dan 15 jaar ervaring in HR en Learning & Development. Kathryn heeft gewerkt in een reeks industriesectoren, waaronder Digitale Technologie, Gezondheid & Sociale Zorg, Logistiek, Automotive, Voedselproductie en Lokale Overheid. Kathryn werkt op senior niveau als Human Resources Professional en heeft expertise ontwikkeld in TUPE, Change Management, Employee Relations, Employee Engagement, Culture, Team en Leadership Development.

Kathryn is CIPD gekwalificeerd met een Masters Degree in Human Resource Management, is een gekwalificeerde Action Learning Coach (CALC) en studeert momenteel voor een MA in Coaching en Mentoring. Kathryn is lid van de FSG-commissie en is een gepassioneerd kampioen en pleitbezorger van Action Learning.

Rick Charlton

Rick heeft meer dan 30 jaar ervaring in leiderschaps-, operations-, coaching- en culturele veranderingsrollen binnen de Britse industrie, hm-regering, de brandweer en reddingsdienst en het Britse leger, gedurende welke tijd hij een pleitbezorger is geworden voor actieleren, coaching en verandermanagement. Hij is fellow van het Institute of Leadership and Management, fellow van het Institute of Fire Engineers en lid van het Change Management Institute. Rick woont in het Verenigd Koninkrijk, maar groeide op in de Zuid-Afrikaanse landen Botswana en Swaziland (Nu Eswatini), wat zijn leiderschapsfilosofie sterk heeft beïnvloed.

Rick is hoofd verandermanagement voor een grote nucleaire onderneming in het Verenigd Koninkrijk en beschrijft zijn werk als’ mensen helpen om verandering in VUCA -omgevingen (vluchtig, onzeker, complex en dubbelzinnig) te omarmen en te leiden met behulp van een unieke mix van culturele inzichten, een mix van de Afrikaanse inheemse filosofie van dialoog, traditionele corporate Change management methodologieën, Action Learning, Coaching en Crisis management vaardigheden.

Rick coacht zowel intern als extern internationaal op alle niveaus van een diverse spreiding van organisaties, en biedt een op maat gemaakte Independent Fire Risk Management service die gespecialiseerd is in de gedragsaspecten van het inbedden van gezonde gedragskenmerken in relatie tot veiligheidscultuur met behulp van action learning als zijn kernmethodologie.

Rick stelt: “Mijn doel is simpel, het is om een erfenis achter te laten van gepassioneerde, inspirerende leiders die de veiligheid van de mensen die ze leiden echt waarderen en geven, en die Verandering omarmen en leiden door dialoog en vriendelijkheid. Mijn doel is om een leven ‘met opzet’ te leiden.

Twan Paes MBA MALC

Twan heeft zich als coach eerst ontwikkeld binnen de sportwereld waar hij handbaltrainer op eredivisie niveau is geweest. Van daaruit heeft hij de kans gekregen zich binnen organisaties te ontwikkelen als teamcoach. Eerst op middel management niveau en gegroeid tot directielid  van een zorgverzekeraar. Als docent aan diverse MBA opleidingen heeft hij vele executive studenten in hun bedrijfskundige en vaardigheden kant mogen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen TEAM WIAL NL is Twan naast zijn rol als Action learning Coach ook directeur Action Learning en programma manager high performing action learning teams bij klant programma’s.

Adviesraad

Leden van de WIAL Advisory Board zijn onder andere internationaal erkende thought leaders en voorstanders van Action Learning.

 1. Michael Marquardt, Voorzitter, USA
 • Medeoprichter van WIAL
 • Auteur van 25 boeken en meer dan 100 artikelen/hoofdstukken over actieleren, teamontwikkeling en mondiaal leiderschap
 • Emeritus hoogleraar, George Washington University
 • Senior adviseur van tal van Global 100-bedrijven en nationale overheden

 

 1. Charles Bark (China)
 • Oprichter/CEO, Hinounou (Ouderenzorg)
 • Lid, Columbia University Talent Development Advisory Board
 • HEC (Frankrijk) Docent Innovatie en Verandering
 • Bestuurslid LID Uitgeverij LID
 • Voormalig CEO van ChinPass Learning

 

 1. Mary Kay Vona (Verenigde Staten)
 • Opdrachtgever, Ernst & Young, People Advisory Services
 • Voormalig Executive Vice-President, Aon Consulting
 • Vorige partner, Global Learning, IBM/Price Waterhouse
 • Adjunct-hoogleraar, Vanderbilt University in Overleg/Leiderschap

 

 1. Luciana Rabay (Brazilië)
 • CEO van Braziliant, dat marketing- en bedrijfsoverleg heeft gegeven aan grote bedrijven en kleine bedrijven in heel Brazilië en in Europa en de VS
 • Voormalig Marketing Manager, Tridion
 • Hoogleraar ICSP Universiteit

 

 1. Agata Dulnik (Polen)
 • Gewerkt en geraadpleegd bij Accenture, Microsoft, Dell,, Intel, United Technologies, Ernst & Young, Cisco en Shell
 • Docent aan de Universiteit van Warschau, de Universiteit van Connecticut en de Universiteit van Hartford
 • Auteur van 2 boeken en diverse artikelen over leiderschap, management, organisatiegedrag en leren

 

 1. Fayd Cynndy (Saoedi-Arabië)
 • Chief Executive Officer, Saoedische gronddiensten
 • Voorzitter Gulf Flight Safety Association
 • Partner, Reaction VC, een wereldwijd durfkapitaalbedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van exponentiële veranderingen om wereldwijde problemen op te lossen
 • Voormalig directeur van de Saudi Aramco Aviation Department

 

 1. Terence Quek (Singapore)
 • CEO, Emergenetics (ontving WIAL Organizational Award)
 • Oprichter, Project Happy Feet, dat meer dan $ 1 miljoen heeft opgehaald voor kansarme kinderen
 • ATD Master en Expert Coach
 • Directeur, Thinking Designs

 

 1. Kimo Kippen (Verenigde Staten)
 • Voormalig Chief Learning Officer (CLO) voor Hilton International Hotels en Marriott
 • Namen CLO van het Jaar in 2018 door CLO Magazine
 • Voormalig vice-president Renaissance Hotels en Resorts
 • Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van american society for training and development (ASTD)

 

 1. Regina Comparo (Brazilië)
 • CEO, Across, die advies geeft aan grote Braziliaanse en wereldwijde bedrijven zoals Avon, Citibank, Sanofi, Novartis, Whirlpool en Mosaic
 • 12 jaar manager bij DuPont
 • Vertegenwoordig Amerikaanse bedrijven in Brazilië zoals Korn Ferry en Kirkpatrick
 • Aanbevolen door WIAL-Brazilië; zal presenteren op 2019 WIAL Conference

 

 1. Nick Hixson (Verenigd Koninkrijk)
 • CEO, (38 jaar) Hixson Business Consultants, dat strategische planning en bedrijfsgroei biedt, evenals auditing, boekhouddiensten aan veel Britse bedrijven
 • Lid, Peter Drucker Global Forum
 • Past Executive –Southern Quality Services, Starspire Limited en Smith & Williamson

 

 1. Magdalene Mook (Polen-USA)
 • CEO en Uitvoerend Directeur van International Coaching Federation (ICF)
 • Vice-President of American Association of Business Executives
 • Voormalig directeur van de Raad van Amerikaanse staatsregeringen
 • Afgestudeerd aan de Warschau School of Economics en copenhagen Business School

 

 1. John Bright Kobla Aheto (Ghana)
 • Professor aan verschillende universiteiten in de VS en Ghana gedurende de afgelopen 50 jaar
 • Adviseur, bestuurslid en/of voorzitter van Ghana Broadcasting System, First Bank Financial Services, Majorie Hotel Ltd., Volta Fund en Ghana Small and Medium Enterprises Network
 • Auteur van meer dan 50 artikelen en trainingshandleidingen over financiën en leiderschap

 

 1. Martha Soehren (Verenigde Staten)
 • Past Chief Talent and Development Officer bij Comcast
 • Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur voor vrouwen in kabel en telecommunicatie
 • Leerleiders met Elliot Masie Consortium
 • Advisory Board Member of Doctorate of Learning Program bij Wharton School of Business, University of Pennsylvania

Achtergrond Emeritus directeuren

Emeritus directeuren van WIAL Global zijn mensen van het eerste WIAL uur. Zij hebben de basis gelegd voor waar WIAL wereldwijd nu staat. Hieronder een toelichting van deze geweldige mensen.

Prof. Dr. Michael Marquardt

Prof. Dr. Reg Revans, the grounded father of action learning, is de mentor geweest van Prof. Dr. Michael Marquardt.

Dr. Michael Marquardt is emeritus hoogleraar Human Resource Development and International Affairs aan de George Washington University. Hij was medeoprichter en eerste voorzitter van het World Institute for Action Learning (WIAL) en is nu voorzitter van het WIAL Global Advisory Committee.

Mike heeft een aantal senior management-, trainings- en marketingfuncties bekleed bij organisaties zoals Grolier, American Society for Training and Development, Association Management, Overseas Education Fund, TradeTec en U.S. Office of Personnel Management. Dr. Marquardt heeft sinds zijn internationale ervaring in Spanje in 1969 meer dan 100.000 managers opgeleid in bijna 150 landen. Consulting opdrachten omvatten Marriott, Microsoft, Sony Music, Goodrich, Motorola, Nortel, Alcoa, Boeing, Caterpillar, United Nations Development Program, Xerox, Nokia, Constellation, Samsung, Organization of American States en Singapore Airlines, evenals de regeringen van Indonesië, Laos, Ethiopië, Zambia, Egypte, Koeweit, Saoedi-Arabië, Turkije, Rusland, Jamaica, Honduras en Swaziland.

Mike heeft een aantal senior management-, trainings- en marketingfuncties bekleed bij organisaties zoals Grolier, American Society for Training and Development, Association Management, Overseas Education Fund, TradeTec en U.S. Office of Personnel Management. Dr. Marquardt heeft sinds zijn internationale ervaring in Spanje in 1969 meer dan 100.000 managers opgeleid in bijna 150 landen. Consulting opdrachten omvatten Marriott, Microsoft, Sony Music, Goodrich, Motorola, Nortel, Alcoa, Boeing, Caterpillar, United Nations Development Program, Xerox, Nokia, Constellation, Samsung, Organization of American States en Singapore Airlines, evenals de regeringen van Indonesië, Laos, Ethiopië, Zambia, Egypte, Koeweit, Saoedi-Arabië, Turkije, Rusland, Jamaica, Honduras en Swaziland.

Dr. Marquardt’s prestaties en leiderschap zijn erkend door tal van prijzen, waaronder de International Practitioner of the Year Award van de American Society for Training and Development en de Scholar of the Year Award van de Academy of Human Resource Development. Zijn geschriften en prestaties in actie leren hebben hem eredoctoraten opgeleverd van universiteiten in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Hij promoveerde in Human Resource Development aan de George Washington University en zijn Masters and Bachelor Degrees aan het Maryknoll College. Dr. Marquardt heeft afstudeerwerk gedaan aan Harvard, Columbia en de Universiteit van Virginia. Hij houdt van skiën, volksmuziek en reizen met zijn Zwitserse vrouw, vier kinderen en tien kleinkinderen.

Prof. Dr. Skipton Leonard

Opgeleid als sociaal en organisatiepsycholoog, heeft Dr. Leonard zijn carrière gewijd aan het helpen van individuen, teams en organisaties om hun doelen te bereiken en hun missies te volbrengen door te leren hoe ze adaptiever, creatiever en innovatiever kunnen zijn. Als een bekende autoriteit op het gebied van leiderschapsontwikkeling, heeft hij duizenden leidinggevenden, managers en professionals gecoopteerd en opgeleid. Dr. Leonard is momenteel principal en managing director voor Learning Thru Action, LLC, een adviesbureau dat op actie gebaseerde oplossingen biedt voor het ontwikkelen van organisaties en mensen.

Hij is ook directeur emeritus van het World Institute for Action Learning. Voordat hij hielp bij de oprichting van het World Institute for Action Learning (WIAL), was Dr. Leonard vicepresident en executive consultant bij Personnel Decisions International (nu PDI-Korn Ferry). Dr. Leonard heeft overleg gepleegd met tal van Fortune 500- en Global 1000-bedrijven zoals Pfizer, Microsoft, Target, Wells Fargo, American Express, AstraZeneca, Boeing, Bechtel, Daimler Chrysler, Dell, NCS-Pearson en SAIC. Hij heeft ook ervaring met NGO’s zoals het IMF en de Wereldbank, evenals Amerikaanse overheidsorganisaties zoals NIH, het Amerikaanse leger, de United States Postal Service, GSA, USDA en GAO.

Dr. Leonard is faculteitslid geweest aan een aantal topuniversiteiten, waaronder de Carey School of Business aan de Johns Hopkins University, het Department of Human and Organizational Learning aan de George Washington University, de School of Public Policy aan de American University, de graduate department van Psychology George Mason University en de State University of New York in Plattsburgh. Hij behaalde zijn doctoraats- en bachelordiploma’s in psychologie aan respectievelijk de New York University en middlebury college. Hij is een gediplomeerd psycholoog in de staat Virginia en diende zijn land als officier in het Amerikaanse leger. Dr. Leonard is een leider in zijn beroep en is fellow bij de American Psychological Association en voormalig voorzitter van de Society of Consulting Psychology. Hij was ook de oprichter van een peer-reviewed tijdschrift, Consulting Psychology Journal.

In de loop der jaren heeft Dr. Leonard vele prijzen ontvangen, waaronder de Chairman’s Award for Innovation (PDI), The Founders Award van NYU en een speciale onderscheiding voor leiderschap en toewijding aan de Society of Consulting Psychology.

Dr. Leonard heeft meer dan 100 boeken, boekhoofdstukken, artikelen en professionele presentaties op zijn naam staan. Geselecteerde boeken en boekhoofdstukken zijn onder andere Leonard, S. (2014). Inzicht in het causale pad tussen actie, leren en oplossingen: het maximaliseren van de kracht van actie leren om grote resultaten te bereiken. Action Learning: Onderzoek en Praktijk. 11, 4, 1-15. Leonard, S., & Freedman, A. (2013). Geweldige oplossingen door actieleren: elke keer succes. Reston, VA: Het leren door De Publicaties van de Actie. Freedman, A., & Leonard, S. (2013). Leidinggeven, plannen en managen van action learning projecten. Reston, VA: Het leren door De Publicaties van de Actie. Leonard, S., Lewis, R., Freeman, A. & Passmore. J. (Eds.) (2013). Het Wiley-Blackwell Handbook of the Psychology of Leadership, Change & OD. Chichester, Verenigd Koninkrijk: Wiley-Blackwell.

Marquardt, M., Leonard, H.S., Freedman, A.M., Heuvel, C. (2009). Action learning voor ontwikkelende leiders en organisaties: principes, strategieën en cases. Washington: De Amerikaanse Psychologische Pers van de Vereniging. Leonard, H.S. (2005). Wanneer leiderschapsontwikkeling faalt, falen managers: het aanpakken van de juiste lacunes in leiderschapsontwikkeling. In Kaiser, R.B. & Craig, S.B. (eds.) Filling the pipe: studies and best practices in organization-wide management development. Greensboro, N.C.: Centrum voor Creatieve Leiderschapspers.

Dr. Bea Carson

Hoofdcoach

Bea, medeoprichter van WIAL, heeft de inspanningen van het Instituut geleid om methoden en normen te ontwikkelen voor het trainen van Action Learning Team Coaches. Naast haar bijdragen aan WIAL is Dr. Carson president van haar eigen adviesbureau, Carson Consultants, dat zich toelegt op het bieden van Action Learning coaching en consulting aan organisaties in zowel de private als de publieke sector.
Hoewel ze haar carrière in de technologie begon, is Dr. Carson’s interesse in psychologie, groepen en teams een levenslange aanroep geweest. Ze maakte een mid-career change en promoveerde in Education and Organizational Learning aan de George Washington University.

Dr. Carson heeft overlegd met overheids-, non-profit- en commerciële organisaties in de Verenigde Staten, waaronder Constellation Energy, Triplex, NASA, Rotary International en Special Olympics Maryland. Ze was een uitgenodigde docent aan de American University en de George Washington University.

Dr. Carson is voormalig voorzitter van de Rotary Club van Annapolis; en voormalig bestuurslid voor Maryland Special Olympics en de Monarch Academy.

Contactpersoon: [email protected] | LinkedIn | www.wial-usa.org

Dr. Carson’s publicaties omvatten:

 • Carson, B. “The Role of Failure in Learning,” Chief Learning Officer, januari 2010
 • Carson, B. “The Role of Curiosity in Learning,” Chief Learning Officer, november 2009
 • Carson, B. “Balancing Your Scorecard via Action Learning,” Chief Learning Office, november 2009
 • Carson, B. “Breaking Out of Groupthink,” Chief Learning Officer, augustus 2009
 • Carson, B. “The Transformative Power of Action Learning,” Chief Learning Officer, juli 2009
 • Carson, B. “Streef naar de Fairway met Action Learning,” Chief Learning Officer, juli 2009
 • Carson, B. “The Transformational Power of Action Learning,” ODN Conference Proceedings – okt 2007
 • Carson, B. “Power of Action Learning – Case Studies,” Practicing OD – september 2006
 • Carson, B. “Meeting the Challenge,” Marathon & Beyond – september/oktober 2006
 • Carson, B. “Power of Action Learning,” Praktiserend OD – Juli 2006
 • Carson, B. “Voordelen van Marathoning,” Marathon & voorbij – Mei/Juni 2005
 • Carson, B. “Het aangaan van de uitdaging: een verklarende studie van de transformaties in zelfwerkzaamheid en leren
 • Oriëntatie ervaren door eerste keer marathonlopers,” The George Washington University – mei 2005
 • Carson, B. “Learning Organization Transition: A Case Study,” ASTD OD/ Leadership – december 2004. Deel 2, nummer 10.
 • Carson, B. “Developing a Learning Strategy,” ASTD OD/Leadership – juli/augustus 2004. Deel 2, Nummer 7.
 • Carson, B. “Coaching via Action Learning,” ASTD OD/Leadership – maart 2004. Deel 2, Nummer 3.

Dr. Chuck Appleby

Dr. Appleby is gespecialiseerd in het werken met leiders als executive coach, facilitator, consultant en opvoeder. Zijn focus ligt op het helpen van leiders bij het bouwen van geweldige organisaties waar de systemen, strategie en cultuur mensen in staat stellen om persoonlijke vervulling en bedrijfsresultaten te bereiken.

Hij is een van ‘s werelds belangrijkste autoriteiten op het het het leren van acties. Hij was medeoprichter van het World Institute for Action Learning, Action Learning Source en het Peer Learning Network. Hij heeft lesgegeven in action learning en peer coaching in China, Singapore, Dubai en Kenia, evenals de Verenigde Staten. Hij combineert actieleren, design thinking en verandermanagement bij het bouwen van leiderschapsontwikkelingsprogramma’s van wereldklasse.

Hij heeft gewerkt met individuele leiders en senior leiderschapsteams in federale en lokale overheden, non-profitorganisaties en commerciële organisaties. Zijn commerciële klanten zijn Intel, John Hancock, Wells Fargo, Nielsen, Microsoft en Exelon. Zijn non-profit en NGO-klanten zijn de Wereldbankgroep, IMF, Arlington County, the Centers for Disease Control and Prevention, Environmental Protection Agency, Goodwill Industries International en de Bill &Melinda Gates Foundation.

Dr. Appleby bekleedde adjunct-faculteitsfuncties aan de George Washington University en Georgetown University, waar hij cursussen gaf in actieleren, organisatieontwikkeling, adviesvaardigheden, leiderschap, verandermanagement en design thinking.

Hij is gepromoveerd (met onderscheiding) in internationale betrekkingen aan de Johns Hopkins University, School of Advanced International Studies. Hij heeft een BA in Geschiedenis en Economie van Dartmouth College. Hij is een keynote spreker over leiderschap, verandermanagement en medewerkersbetrokkenheid.

Dr. Peter Loan

Peter Loan schrijft, traint en adviseert over management- en human resource development vraagstukken. Gedurende meer dan twintig jaar senior managementervaring in overheids-, non-profit- en bedrijfsarena’s heeft Mr. Loan tientallen Peace Corps Country Directors en -beheerders en duizenden subsidiemanagers in de Verenigde Staten opgeleid, beheerd en begeleid. Hij heeft honderden Amerikaanse gemeenschappen en hun overzeese partners begeleid bij het beheren van wederzijds lonende relaties.

Hij schrijft, traint en adviseert over management- en human resource development vraagstukken. Gedurende meer dan twintig jaar senior managementervaring in overheids-, non-profit- en bedrijfsarena’s heeft Mr. Loan tientallen Peace Corps Country Directors en -beheerders en duizenden subsidiemanagers in de Verenigde Staten opgeleid, beheerd en begeleid. Hij heeft honderden Amerikaanse gemeenschappen en hun overzeese partners begeleid bij het beheren van wederzijds lonende relaties.

Mr. Loan heeft universitaire diploma’s in filosofie, volwasseneneducatie en goddelijkheid. Hij heeft in meer dan veertig landen over de hele wereld gewoond en gewerkt. Zijn publicaties omvatten Human Development and the Causes of Global Change” voor de Encyclopedia of Life Support Systems, (2002) een UNESCO-publicatie; HRD in the Age of Globalization: A Practical Guide to Workplace Learning in the Third Millennium with Marquardt and Berger, Perseus Books (2004); The Manager as Mentor, met Marquardt, Praeger (2005); en “Review of The New Knowledge Management: Complexity, Learning and Sustainable Innovation by Mark McElroy”, On the Horizon, Vol. 14 Iss: 3, pp.130 – 138 (2006)

Mr. Loan is een gecertificeerd Master Action Learning coach en woont in Hyattsville, Maryland.

Dr. Ng Choon Seng

Ng Choon Seng heeft meer dan 30 jaar ervaring in human resources, organisatieontwikkeling en coaching & facilitatie in de service- en maakindustrie, de overheidsdiensten en multinationale bedrijven. Hij had ervaring met het leiden van de leer- en ontwikkelings- en human resource-functies in de horeca, de Japanse productie van MNC en het leiden van leiderschaps- en organisatieontwikkeling in Fortune 500-bedrijven.

Choon Seng is een gecertificeerde Gallup Clifton Strengths Coach en in combinatie met de Solution Focused Coaching methodiek haalt hij het beste naar buiten in mensen die zich richten op hun sterke punten en oplossingen. Als WIAL Master Action Learning Coach coacht hij teams om zowel leiders te ontwikkelen als te werken aan organisatorische uitdagingen.

Choon Seng is sinds 2008 Certified Master Action Learning Coach en heeft ook gediend in het uitvoerend comité van de WIAL Board. Hij heeft Action Learning Coaching-programma’s gefaciliteerd voor veel organisaties in Singapore en over de hele wereld, waaronder voor Microsoft Corporation in Seattle en New York. Hij heeft ook Action Learning-teams geleid van verschillende particuliere en overheidsorganisaties in Azië. Hij speelde een belangrijke rol bij het opzetten van WIAL-filialen in veel landen in Azië, waaronder Maleisië, Thailand, Hong Kong, Taiwan, China en de Filippijnen.

Choon Seng heeft de Masters of Arts in Human Resource Development (MAHRD) van de George Washington University (GWU), Washington, USA. Hij kreeg ook de Leonard Nadler Leadership Award voor zijn uitstekende leiderschaps-, service-, professionele en academische successen. Zijn publicaties bevatten Wat is uw vraag? Inspirerende mogelijkheden door de kracht van vragen.” (2016), “Optimizing the Power of Action Learning” (2018), “Consulting in International Context” gepubliceerd door de American Psychological Association, 2012 en “Team Development via Action Learning” gepubliceerd door de Academy of Human Resources Development (AHRD) 2010.

Dr. Arthur Friedman (14 november 1937 – 5 mei 2021)

Master Action Leercoach Arthur werd beschouwd als een denk- en praktijkleider in organisatieontwikkeling, en overleg en action learning. Hij raadpleegde tientallen toonaangevende bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsorganisaties over de hele wereld, waaronder Microsoft, Mercedes-Benz, Coopers & Lybrand, het Ministerie van Atoomenergie (Rusland), National Education Association, Boston Consulting Group, ADP, Gordon Institute of Business (S. Africa), S. California Edison, Veterans Administration, US Defense Intelligence Agency, NIH, Houston Police Department en Kaiser Permanente. Arthur zat ook op de adjunct-faculteit van de Carey Business School, aan de Johns Hopkins University. Hij was ook visiting scholar geweest, Center for Organizational Dynamics, University of Pennsylvania. Dr. Freedman behaalde zowel zijn B.S. als MBA aan het Boston University’s College of Business Administration en zijn Ph.D. in Personality and Clinical Psychology aan de Universiteit van Chicago. Dr. Freedman was fellow van de American Psychological Association en de Society of Consulting Psychology. Dr. Freedman ontving vele prestigieuze prijzen: 1994 RHR International Award for Excellence in Consulting Psychology; 2007 Harry en Miriam Levinson Award voor uitzonderlijke bijdragen aan de organisatieadviespsychologie; Hall of Fame Award van het National Hispanic Institute in 2011; 2012 Distinguished Psychologist in Management award van de Society of Psychologists in Management; en de Elliott Jaques Award voor het uitstekende Consulting Psychology Journal artikel van 1997. Onlangs ontvingen hij en Skipton Leonard gezamenlijk de Leaders Worth Following Award for Excellence in Developing Consulting Psychologists, uitgereikt door de Society of Consulting Psychology, 2020.

Achtergrond van de bestuursleden

Dr. Peter Cauwelier MALC – President WIAL Global

Peter Cauwelier is de eerste in Thailand gevestigde WIAL-gecertificeerde actieleercoach en runt WIALThailand sinds 2013. De missie van WIAL-Thailand is het promoten van de Action Learning methodologie door middel van ontdekkingssessies, trainingen en certificeringsprogramma’s, en het ontwikkelen van een netwerk van gecertificeerde Action Learning coaches in Thailand. Peter bereikte het niveau van Master Action Learning Coach in 2017 en heeft Action Learning training en coaching gegeven bij organisaties in Thailand, de Filippijnen, India, Vietnam en Singapore, evenals openbare workshops, zowel in het Engels als in het Thais. Peter is sinds 2014 lid van de raad van bestuur van het World Institute for Action Learning.

Peter helpt teams om samen te leren, te groeien en te innoveren en eigenaar te worden van hun eigen en de toekomst van hun bedrijf. Zijn TEAM.AS. ONE-aanpak is gebaseerd op het niveau van psychologische veiligheid van het team. Deze aanpak neemt het team, met zijn capaciteiten en cultuur, als uitgangspunt voor verandering. Het team werkt samen om oplossingen te vinden voor urgente organisatorische problemen en onderzoekt hoe je als team effectiever kunt zijn. De samenwerkingssfeer versnelt de psychologische veiligheid van het team. Het toepassen van dit leren buiten het team legt de basis voor blijvend succes.

Peter heeft gewerkt met teams bij Bangkok Airways, BG Group, Charn Issara, Decathlon, Dextra Asia, Nestlé, Mane, Mazars, Mane, Michelin, Sri Panwa, Takeda Pharmaceuticals, TATA Motors, Thairung, Thomson Reuters, Tipco, Total, Yum! en Zodiac Aircatering Equipment.

Peter is gepromoveerd in kennis- en innovatiemanagement aan de Universiteit van Bangkok.

Shanon Banks MALC

Shannon Banks was de eerste WIAL-gecertificeerde coach die in het Verenigd Koninkrijk is gecertificeerd en is al meer dan tien jaar een voorstander van actieleren. Ze is Master Action Learning Coach en gebruikt Action Learning vaak om haar klanten te ondersteunen bij het creëren van duurzame culturele verandering. Ze is co-auteur van de derde editie van Optimizing the Power of Action Learning: Real-Time Strategies for Developing Leaders, Building Teams, and Transforming Organizations, gepubliceerd in het voorjaar van 2018. Shannon is sinds 2015 wial-bestuurslid en is momenteel vicepresident en voorzitter van de commissie fondsenwerving, beurzen en beurzen van het instituut.

Naast haar werk bij WIAL is Shannon Managing Director van Be Leadership, een leiderschapsbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van sociale leiders voor een grotere zakelijke impact. Shannon’s werk is een ervaren coach, facilitator en consultant en helpt bedrijven leiders te ontwikkelen die de echte waarde van sociale impact begrijpen en de vaardigheden hebben die nodig zijn om te gedijen in een moderne werkomgeving. Shannon was finalist in de Best Business Women Awards 2017.

Voordat shannon Be Leadership opsyn vormde, werkte ze 17 jaar bij Microsoft in verschillende leiderschapsrollen in het bedrijf en hr, met verantwoordelijkheden voor het managen van wereldwijd gedistribueerde, multifunctionele teams. Onlangs was ze Talent Management Director voor West-Europa. Ze was Microsofts wereldwijde thought leader voor Action Learning en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Front Lines, een bekroonde ervaring die leren rechtstreeks koppelt aan zakelijke impact door samen te werken met partners in de ontwikkelingslanden. Ze heeft een executive coaching certificering behaald bij het NeuroLeadership Institute en is geaccrediteerd als ACC bij de International Coach Federation. Shannon is ook gecertificeerd en ervaren in tal van methoden en tools die ontwikkeling ondersteunen, waaronder Hogan Assessments, Lumina Spark, MRG Personal Directions, Open Space, World Café, FIRO-B en MBTI®.

Shannon is een langzame maar volhardende hardloper, een fervent lezer en moeder van een 13-jarige dochter Madeline. Ze houdt van koken, moestuinieren en Xbox-games spelen en woont met haar familie buiten Londen, in een huis in Chertsey, gebouwd in 1725. Ze is actief in haar lokale gemeenschap en vrijwilligerswerk bij de Runnymede Voedselbank.

Dr. Sudeep Mohandas

Dr. Sudeep Mohandas vroege carrièreontwikkeling stelde hem bloot aan de werkomgeving van de overheid, het bedrijfsleven en de non-profitsector. Hij was de eerste oprichter van de Malaysian AIDS Foundation (MAF) en is sinds 1993 betrokken bij Pure Life Society.

In zijn carrière van meer dan 28 jaar had Sudeep het geluk dat hij WWF Malaysia 13 jaar heeft gediend. In die tijd was hij verantwoordelijk voor de strategische planning van mondiale vraagstukken in Afrika en Azië. In 2014 richtte Sudeep zijn bedrijf I First International op, een Non-profit Management Consultancy met als missie het bestuur en management van non-profitorganisaties te professionaliseren. Sindsdien heeft zijn bedrijf non-profitorganisaties kunnen bedienen in Maleisië, Europa, Afrika en Azië.

Enkele van Sudeep’s opmerkelijke prestaties tijdens zijn carrière waren het winnen van de National HR Award voor beste HR-werkgever in 2002, en redacteur zijn van een boek over Careers in Conservation, evenals een auteur van twee boeken What Influences the Generation Y om lid te worden van een Non-profitorganisatie? en Non-profit management: Trials and Tribulations en was de eerste initiatiefnemer van de oprichting van de Maleisische AIDS Foundation.

Sudeep’s bachelor was in Biotechnologie van Imperial College, maar later stapte hij over naar Management en volgde een Masters in Human Resource aan hawaii Pacific University, USA. In 2014 promoveerde hij in Human Resources. Hij is gecertificeerd om les te geven en te trainen in Strategisch Management en Governance Leadership van Harvard University. Hij heeft een Teacher Training License en is een Certified Trainer in Maleisië en een InternationalLy Certified Professional Facilitator (IAF).

Hij is momenteel vicepresident en international board member van het World Institute of Action Learning (WIAL) en is strategisch adviseur van een sociale onderneming, SASTRA Education in Maleisië. Hij is adviseur van een industriepanel aan een lokale particuliere universiteit in Maleisië en is adjunct-hoogleraar aan de International University of European Studies, Nederland. Hij heeft veel artikelen geschreven over non-profit managementvraagstukken en gezocht als adviseur voor zijn technische expertise op het gebied van Bestuurs- en Managementvraagstukken binnen de Non-profitorganisaties.

Phoon Kok Hwa

Phoon Kok Hwa is de eerste Professional Action Learning Coach, buiten de VS, met het World Institute for Action Learning (WIAL). In 2015 ontving hij de WIAL International Coach Excellence Award en in 2018 kreeg zijn klant ook de WIAL Best Application Award.

Gedreven door zijn hogere doel om het beste potentieel in anderen naar voren te brengen, draagt hij de hoed van een trainer, coach en facilitator bij het werken met organisaties in de afgelopen 18 jaar. Kok Hwa heeft Action Learning-teams getraind en geconeerd in veel organisaties in zowel de publieke als de private sector in een breed scala aan industrieën om hen te helpen complexe en strategische zakelijke uitdagingen op te lossen, terwijl tegelijkertijd het individu, het team en de organisatie worden ontwikkeld. Hij heeft geleid en deelgenomen aan Action Learning Programs in Singapore en in de regio Azië-Pacific. Hij heeft Action Learning-programma’s uitgevoerd om Microsoft-talent- en leiderschapsontwikkelingsprogramma’s te ondersteunen voor MBA-medewerkers, High Potentials en Senior Leaders in zowel Singapore als greater China Region.

Kok Hwa heeft organisaties opgeleid in landen als Singapore, China, Taiwan en Thailand. Organisaties die hij heeft opgeleid of gecodeerd zijn onder andere Singapore Institute of Management (SIM), Central Provident Fund Board (CPFB), Cambridge Associates, Dimension Data, Schneider Electric, Thermo Fisher Scientific, AbbVie, Rohde &Schwarz, Ministry of Health Holdings (MOHH), Attorney General’s Chambers, Singapore Police Force, JTB Corporation, enz.

Kok Hwa is ook gecertificeerd consultant voor de Big Five Personality Profiling Tool op de werkplek.