Pieke Houben, partner wial nederland

Pieke Houben

Drs MBA CALC

Pieke heeft als maatschappelijk betrokken zoon uit een ondernemer(s)-gezin in de technische sector meermaals gewisseld tussen ondernemen, managementrollen en/of werken in de zorg en het onderwijs. Dit brengt met zich mee een brede achtergrond als: Docent lichamelijke opvoeding, Econoom, Orthopedagoog, manager, directeur(-bestuurder) en nu Interim professional en Action Learning Coach.

In zijn loopbaan heeft Pieke verscheidene verandertrajecten, cultuurontwikkelingen en herstructureringen begeleid alsmede het bouwen aan strategische allianties en vormen van samenwerkingsverbanden en ketennetwerken.
Zijn vermogen om de belangen, waarden en zorgen van betrokken partijen snel en helder op tafel te krijgen en tot gezamenlijke doelstellingen te komen is daarbij een belangrijke kwaliteit gebleken.

Oud-collega’s en medewerkers omschrijven Pieke als analytisch sterk, resultaatgericht en met het vermogen om ogenschijnlijk ingewikkelde zaken te vertalen naar voor iedereen te begrijpen materie. Oog voor het grote geheel, maar zonder het kleine uit het oog te verliezen. Humor en rust zijn daarbij steeds aanwezig.

Pieke is gedreven om de onderlinge samenwerking, communicatie en kwaliteit van gedachte-uitwisseling in teams naar een hoger niveau te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat iedere professional het meeste uit zichzelf wil halen en met Action Learning gefaciliteerd wordt omdat samen met collega’s op een hoger niveau te kunnen doen. Zo wil hij bijdragen aan betekenisvol werk en betekenisvolle relaties op de werkvloer.

Binnen WIAL Nederland is Pieke als partner en als WIAL Nederland Action Learning Coach in allerlei sectoren en disciplines ondersteunend in de persoonlijk leiderschap ontwikkeling van teamleden en in de groei als team.